De Uil Contact
020 752 09 01
06 49 08 26 45
Spelen, beleven
en ontdekken
// Home / Wat bieden wij / Thema's en activiteiten

Thema's en activiteiten

Onze groepsleiders van de dagopvang besteden elke dag aandacht aan muziek, dans, zang, schilderen en andere creatieve activiteiten.

Wij bieden op De Uil Kinderopvang diverse activiteiten aan. Het doel van de activiteiten is natuurlijk het uitdagen, prikkelen en ontwikkelen van uw kind, maar vooral ook het plezier dat uw kind beleeft aan die activiteiten. Wij verplichten uw kind dan ook nooit om met een activiteit mee te doen, wij stimuleren deelname aan de activiteiten echter wel.

Peuteryoga

Binnen de lessen worden er spelenderwijs diverse ‘oefeningen’ gedaan. Deze oefeningen kunnen verschillen van bewegingsactiviteiten zonder muziek, bewegingsactiviteiten met muziek, activiteiten met vernieuwend materiaal tot een rustactiviteit.

Yoga stimuleert diverse ontwikkelingsgebieden. De lichamelijk ontwikkeling door middel van de verschillende bewegingsoefeningen. De sociale ontwikkeling door het samen uitvoeren van oefeningen. Tevens draagt yoga bij aan de emotionele ontwikkeling, door elke les een rustmoment in te bouwen waarbij uw kind tijd krijgt om tot zichzelf te komen.

Muziek- en dansles

Muziek is erg belangrijk voor de ritmische ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast stimuleert muziek bij jonge baby’s de hersenontwikkeling. Om de kinderen kennis te laten maken met verschillende instrumenten en ‘live muziek' genieten en luisteren naar hele mooie muziek waarvoor je anders naar het concertgebouw of (muziek-)theater moet – maar dan in onze eigen groepsruimte.Tijdens de muziekles komt een artiest/kunstenaar van ‘Memo’ zij/hij brengt verschillende kinderliedjes ter gehore onder begeleiding van verschillende muziekinstrumenten. De baby’s kunnen rustig naar de klanken van de muziek luisteren. Terwijl de dreumesen en peuters kunnen zelf op hun eigen instrumenten mee muziek maken en mee dansen. Op de dagen dat er geen muziekles is, zullen wij de geleerde liedjes oefenen met de kindjes. Hierdoor is er iedere dag een moment voor muziek.

Ook organiseren we regelmatig uitstapjes om kinderen nieuwe indrukken op te laten doen.